Wat wij doen

De Dusty Foundation ondersteunt slachtoffers van LHBTI+ geweld. De Foundation helpt waar zij kan en verwijst slachtoffers door naar de juiste instanties. Samen met de slachtoffers wordt gekeken welke hulp nodig is en welke instanties deze het beste kunnen bieden.

In de praktijk betekent dit dat je als slachtoffer van LHBTI+ geweld of discriminatie contact met de Foundation op kunt nemen. Een van de medewerkers biedt een luisterend oor en kijkt waar jij behoefte aan hebt.

Roze in blauw

Wij kunnen je doorverwijzen naar Roze in Blauw, het speciale LHBTI-team van de politie, die jou kunnen helpen met bijvoorbeeld je aangifte. Indien gewenst kunnen we kijken waar je terecht kunt voor slachtofferhulp of bijvoorbeeld juridisch advies.

Daarnaast ondersteunt de Dusty Foundation projecten en evenementen die het gedachtengoed van de #IKBENHETZAT-beweging uitdragen. Ter bevordering van de zichtbaarheid van de LHBTI+ gemeenschap in Nederland en het verbeteren van de bespreekbaarheid van LHBTI-geweld en discriminatie in de politiek en de media.

Wij zijn aanwezig bij verschillende evenementen om onze boodschap uit te dragen. Maar wij praten ook met onder andere de lokale fracties van verschillende politieke partijen, COC Kennemerland en Roze in Blauw om de handen ineen te slaan.

De Dusty-tiara

Ieder jaar reikt de oprichter van de Dusty Foundation de Dusty-tiara uit aan een persoon die zich heeft ingezet voor de LHBTI-gemeenschap en voor de Dusty Foundation in het bijzonder. De eerste tiara ging naar Dusty Gersanowitz voor haar steun aan de foundation. Dragqueen Megan Schoonbrood mocht de tiara van 2019 in ontvangst nemen en in 2020 is de Tiara overgegaan naar Axe Leito. 

Ben jij zelf slachtoffer geworden en wil je ondersteuning van de Dusty Foundation? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, de contactgegevens en het meldingsformulier vind je op onze contactpagina.