Slachtoffer

Ben jij slachtoffer?

Ben jij slachtoffer van geweld of discriminatie vanwege je geaardheid en heb jij hulp nodig, aarzel niet en neem contact met ons op. Hoe wij jou kunnen helpen, lees je hieronder.

Wanneer jij als slachtoffer contact opneemt met de Dusty Foundation krijg je eerst een persoonlijk gesprek met iemand uit de LHBTI+ community, iemand die zo goed mogelijk begrijpt wat jij doormaakt en een luisterend oor kan bieden. Dit gesprek kan telefonisch vanuit heel Nederland, maar ook face-to-face in de regio Haarlem.

Samen kijken we welke hulp jij nodig hebt. Vervolgens kunnen wij je onder meer in contact brengen met Roze in Blauw, de speciale LHBTI-afdeling van de politie, en je helpen met je aangifte of melding. De keuze om wel of geen melding of aangifte te doen, ligt uiteraard altijd bij jou. Wij adviseren echter wel om in ieder geval melding te doen. 

Als je ervoor kiest om aangifte te doen, hebben wij een strafrecht advocaat in ons team die jou kan helpen een zo goed en effectief mogelijke aangifte op te stellen. Om zo de kans op een succesvol proces te vergroten. Onze advocaat kan je gedurende de gehele juridische procedure ondersteunen.

Mocht jij behoefte hebben aan overige hulp of ondersteuning, kijken wij samen met jou welke hulp het beste aansluit op jouw hulpvraag. Wij proberen jou zoveel mogelijk te ondersteunen en te ontlasten door voor jou uit te zoeken bij wie jij het beste terecht kunt en waar nodig die contacten voor jou te leggen als wij dit niet binnen ons team kunnen bieden.

Heb jij acuut hulp nodig of behoefte aan een gesprek? Ons telefoonnummer (06 29 52 57 20) is altijd bereikbaar. Mochten we niet in staat zijn meteen op te nemen, spreek de voicemail in of stuur een berichtje en wij nemen altijd zo snel mogelijk contact met je op.

Heb jij onze hulp nodig, klik hier voor alle contactgegevens en het meldingsformulier.